Traineroo Blog

Persoonlijke ervaringen, opinie & inspirerende verhalen!

Uit een peiling van onderzoeksbureau Ipsos blijkt dat 1 op de 3 mensen meer stress ervaart sinds de uitbraak van het coronavirus. Bij jongeren is dit zelfs 40%. Een beetje stress is niet erg. Maar de boog kan niet altijd gespannen zijn! Onze expert op het gebied van vitaliteit, Fons van den Bemd, deelt 10 tips om meer structureel te ontspannen.

Een nieuw bedrijf opstarten in spannend en leuk! Van scratch af aan beginnen, nieuwe concepten ontwikkelen met de gewenste klant- en deelnemerbeleving als uitgangspunt. De waardenetwerk-structuur van Traineroo biedt enorm veel vrijheid, inspiratie en slagkracht. En vraagt tegelijkertijd om een schaalbare aanpak als het gaat om ‘operational excellence’. Hoe kunnen wij vanuit Traineroo onze trainers hierin optimaal faciliteren? Wij besteden namelijk onze tijd namelijk graag aan dat wat er écht toe doet: waardevolle contactmomenten met jou als deelnemer of opdrachtgever. En wat minder graag aan administratieve rompslomp.

Ik weet het. Het is een saaie titel. Maar het geeft wel aan waar dit bericht over gaat: de maatregelen die wij bij Traineroo treffen om besmetting te voorkomen tijdens trainingen en workshops. En ik ga meteen duidelijk zijn: de meest veilige oplossing is natuurlijk om iedereen thuis te laten blijven. Voor de ontwikkeling van medewerkers kunnen we ons dan beperken tot e-learning en virtual classrooms. En dat werkt eigenlijk best goed is mijn ervaring. De bezwaren in mijn eigen hoofd om er niet aan te hoeven geloven bleken grotendeels onterecht. En toch: een training is zoveel meer dan kennisoverdracht.

Het belang van een onderscheidende Customer Experience (CE) en het opbouwen van een loyaal klantenbestand is inmiddels doorgedrongen in zo ongeveer elke sector. Maar wat is de relatie tussen deze twee thema’s precies? In het onderzoek naar de “Paradox of Delight” komen we tot nieuwe inzichten en uitgangspunten. 

Aandacht voor gastvrijheid! We horen het bijna elke dag in ons werk als trainer. Natuurlijk omdat we met onze hospitality achtergrond een sterke focus hebben op alles wat met gastvrijheid en klantbeleving te maken heeft. Maar ook in andere branches is het een belangrijk thema. “We moeten iets met gastvrijheid.” Ja. En dan? Wat ga je dan (anders) doen? Hoe ga je de aandacht op gastvrijheid vestigen? Hoe zorgen we…

Het woord ‘burn-out’ wordt vaak te pas en te onpas gebruikt. “Als de zaken hier niet snel vertragen, ben ik op weg naar een burn-out!”. De waarheid is echter dat een overvolle agenda alleen niet voldoende is om een professionele burn-out te veroorzaken. Van de zes belangrijkste factoren of ‘triggers’ van een burn-out is de hoeveelheid werk er slechts één. Bekijk de 6 belangrijkste ‘triggers’ van een burn-out…

Over zelfreflectie kunnen we veel vertellen. Soms is het stellen van een paar vragen genoeg om de ander op weg te helpen. Een voorbeeld uit mijn dagelijks werk: een gesprek met een potentiële opdrachtgever. De vraag van deze klant: even een training om het service-niveau op te krikken. Die horen we vaker. Maar is een training klantbeleving de oplossing? Of is er meer nodig?

Revenue Management is meer dan spelen met de prijs van een hotelkamer. Tegenwoordig spelen zaken als big data, marketing en reputatiemanagement een belangrijkere rol bij revenue management. Experts Jean-Pierre van der Rest en Kirsten Lang geven aan waarom.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.